Even kennis maken

Heb jij de moed, jezelf te ont-moeten?


Mijn naam is Mandy, 48 jaar en ik werk als gecertificeerd coach in mijn eigen praktijk. Al meer dan 30 jaar werk ik met en voor mensen. Begeleiden en ondersteunen, motiveren en coachen. Het hoorde er allemaal bij en daarnaast ben ik de afgelopen 25 jaar vooral héél druk geweest met het zoeken naar mijzelf. Niet altijd bewust, maar wel omdat ik een vervelende, eeuwige onrust ervaarde en vaak een ontevreden gevoel had. Ik was somber en uiteindelijk ook depressief. Waar dat doorkwam heb ik lange tijd niet geweten. Ik zocht vooral oorzaken, oplossingen en antwoorden buiten mijzelf…

In de jaren ’90 werkte ik als politieagente in het centrum van Amsterdam. Een leerzame en zeer uitdagende tijd aan bureau Warmoesstraat. Deze politie – ervaring heb ik later goed kunnen gebruiken om mij te ontwikkelen als leidinggevende in het bedrijfsleven. Maar…

Het was altijd druk in mijn hoofd, mijn gedachten konden niet “uit”. Hierdoor werd ik negatief, onrustig en onzeker, veeleisend voor mijzelf én voor anderen, soms ook eenzaam. Mijn gedrag was controlerend en perfectionistisch. Ik werd een zuur mens, kon niet ontspannen en leefde in het verleden of juist in de toekomst- beide gaven een negatieve lading aan mijn gedachten.

Ik begreep mijzelf niet meer

Ik was zoekende, wilde zo graag meer rust ervaren, meer plezier en minder klagen. Ik begreep mijzelf niet meer. Ik liep vast in mijn hoofd, werk en leven en concludeerde dat ik mijzelf volkomen kwijt was. Dit speelde allemaal in mijn binnenwereld, aan de buitenkant zag je niks. Maar mijn leven werd niet eenvoudiger.

Veel therapie, diverse trainingen en blijven investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling, brachten mij uiteindelijk thuis bij mijzelf. “Wat je zoekt, zit in jezelf” De oplossing was zo dicht bij, maar ik kon hem niet vinden.

En nu ik hem gevonden heb, leef ik ook mijn missie! Ik wil en kan anderen effectief en snel begeleiden in hun eigen zoektocht. De lange weg, die ik ben gegaan, kan ik jou besparen. Wat je zoekt, zit in jezelf! Het klinkt eenvoudig en dat is het ook! De weg naar binnen, luisteren naar mijn lijf en dat wat mijn gevoel wilt vertellen heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik vind het heel geruststellend dat ik niet meer buiten mijzelf hoef te zoeken. Alle antwoorden zitten al in mij! Dit kan ik jou ook leren. Het brengt rust en je vindt jezelf weer terug! Je leert jezelf kennen zonder dat het zwaar of ingewikkeld hoeft te zijn. Door eenvoudigweg je emoties toe te staan en te laten integreren in jouw lijf vindt er direct een verschuiving plaats. Een verandering waarnaar je al heel lang zoekt! Heb jij de moed, jezelf te ont-moeten?

Je hoeft alleen maar echt te kiezen

Ik ben een gecertificeerd coach (post HBO opleiding Integrale coaching en therapie en de opleiding Intuïtief Systemische coachen; familie -en organisatie opstellingen), daarnaast heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Mijn basis is mijn eigen zoektocht en de levenservaring die ik hiermee heb opgedaan. Om mijzelf te blijven ontwikkelen als mens én coach volg ik nog regelmatig trainingen. Ook maak ik gebruik van supervisie. Supervisie is een methodiek gericht op het leren van werkervaringen, speciaal voor coaches en andere professionals die werken in een mensgericht beroep. Mijn persoonlijke leervragen staan hierbij centraal. Daarnaast krijg ik meer zicht op mijn kwaliteiten en valkuilen, zodat ik optimaal kan presteren als coach én als mens.

“Kan een mens alles zelf en alleen doen. Dat is een vraag die je jezelf wel eens moet stellen. Als mens zijn wij een bijzonder wezen. Met al onze eigenaardigheden. Om een beter mens te worden is het dan wel een verstandig om een ander mens kritisch naar je te laten kijken. En zo iemand is Mandy. Op een eerlijke en open manier laat ze jouw kijken naar jezelf. Geeft ze jou duwtjes om er zelf achter te komen waar jouw eigen problemen liggen. Want leiders van organisaties hebben zo hun eigen problemen. Problemen waar je het niet met een medewerker over kan hebben. Soms sta je eenzaam aan die top. En dan is Mandy uitermate geschikt om tegenaan te klankborden. Als ondernemer merk je dat Mandy ook een ondernemer is. Die jouw problematiek ook ervaart. En dat maakt haar juist zo krachtig”.

-Dhr W. van der Walle –
Partner bij CM&P, Overname specialist, bedrijfseconoom

Meer ervaringen

Stel gerust je vraag

Wil je meer weten over coaching? Het coachtraject? De mogelijkheden voor het coachen van een medewerker of heb je een andere vraag? Laat dan je gegevens achter en ik neem contact met je op.