Hoe vind je nu een goede coach?


Binnen het veld van coaching zien we veel verschillende soorten coaches, zoals die van loopbaancoach, life coach, business coach, persoonlijk coach, teamcoach en performance coach. Het aantal soorten blijft groeien. Er is veel overlap tussen al deze vormen van coaching.

Mijn manier van coachen richt zich juist op de essentie van coaching en wat al deze vormen van coaching gemeen hebben; de kunst om mijzelf in te zetten als instrument om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Uit onderzoek blijkt dat juist de coach en de relatie die hij met cliënt aangaat de belangrijkste beïnvloedbare factoren zijn voor het slagen van de begeleiding (De Haan, 2012; Wampold, 2001) Wat ik zelf belangrijk vind is: Kan ik mij vinden in de werkwijze van de coach, spreekt de filosofie van deze coach mij aan? Hoe kan deze coach mij helpen? Hoe zijn de klantervaringen? En wat spreekt mij aan in een coach? Vaak kun je dit al terug lezen op de website van de coach. En als je meer informatie nodig hebt? Bel dan even. Een stem en gesprekje kunnen je al een bepaald gevoel geven. Omdat het belangrijk is dat JIJ je veilig en vertrouwd voelt bied ik een vrijblijvend gesprek aan, waarin jij zelf kunt ervaren klikt het of niet?

Vergelijkbare berichten